EGÉSZSÉG ÉS HÁZIPATIKA A TERMÉSZETBŐL FŰSZER - ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK HATÁSA

HÁZIPATIKA oldalunkon olyan TERMÉSZETES megoldásokat ajánlunk, amelyek a BETEGSÉG megelőzésére, különböző BETEGSÉGEK és TÜNETEK házi ápolására, az EGÉSZSÉG megőrzésére szolgálnak. A TERMÉSZET MINDENRE AD MEGOLDÁST!

*PATIKA - *IZÜLETI GYULLADÁS

Az ízületi gyulladás – az arthritis – sokféle formában zajlik le s e betegségnek sokféle oka is lehet!

Az izületi gyulladás lehet akut vagy krónikus. Míg az izületi gyulladás akut formája hirtelen lép fel, addig a krónikus izületi gyulladás tünetei lassabban alakulnak ki.

Az ízületi gyulladás esetén fokozódik az ízületi folyadék termelése. Ennek következménye, hogy a megfeszülő ízületi tok miatt az ízület megdagad, és erős fájdalmat érez a beteg.

Az arthritis leggyakoribb kiváltó oka a reuma ill. a köszvény

A reumás láz elsősorban a gyermekek és serdülők betegsége. Megjelenését gyakran tüszős mandulagyulladás vagy más hűléses betegség előzi meg. A heves ízületi fájdalommal párhuzamosan 39-40 fokos láz is jelentkezik. Vannak, akiknél a tünetek jóval enyhébbek, s olyanok is ahol a panaszok javulása után néhány nap, esetleg hét múlva visszatér a betegség.

Minden ízületi gyulladás közös jellemzője az előbb-utóbb jelentkező fájdalom, a megduzzadt ízület bemelegedése. Egy idő után a beteg mozgáskorlátozottá válik. Különösen veszélyes lehet a gennyes, akut fajtája, ami még megfelelő kezelés esetén is az ízület elmerevedéséhez vezet.

A krónikus gyulladás esetében szélsőséges lezajlással számolhatunk. Szerencsés esetben csak a gyorsan múló ízületi fájdalom jelzi a megbetegedést, de súlyos formájában akár a teljes rokkantság is lehet a következmény. Legvalószínűbb szövődmény az évekig tartó fájdalom, s az ízület fokozódó károsodása, ami a gátolt funkcióképességhez vezet.

A krónikus arthritis mindenképpen megnehezíti a beteg életét

Egyéb, járulékos betegségek is kialakulhatnak, elsősorban a mozgáshiány következtében. Ízületi gyulladást, vizenyős, gennyes gyulladást idézhetnek elő a baktériumok és a vírusok. De gyulladás kialakulhat sérülés során is, amikor az ízületi tok megnyílt és a kórokozok könnyen bejuthattak az ízületbe. Amennyiben ez a gyanú komoly mértékben fenn áll, az ízületi üreget fel kell tárni, és ki kell tisztítani, mert csak ezzel a műtéttel kerülhető el a bakteriális ízületi gyulladás.

Az ízületi gyulladások kezelése sokrétű, a gennyes ízület öblítésétől különböző reumaterápiás megoldásokig terjed. Nem ritka, hogy hosszan tartó gyógyszeres kezeléshatására érhető el csak fájdalomcsökkenés, az is csak átmenetileg.

A kezelés része lehet más jellegű beavatkozás is. A köszvénynél általában jó eredménnyel jár a speciális diéta. A reuma viszont pszichoszomatikus betegség, így jó hatású lehet – a gyógyszeres kezelés mellett – a pszichoterápiás gyógymód.

A legáltalánosabb tünetek – fájdalom, az érintett ízület duzzanata, a bőrpír, az ízület mozgáskorlátozottsága, és a meleg tapintás – jelentkezése estén kivizsgálás szükséges. A különösen súlyos eseteken csak gyors beavatkozással lehet segíteni, ilyen pl. a gennyes arthritis. Ugyanakkor előfordul, hogy az ízületi fájdalom valamilyen gyorsan múló, orvosi beavatkozást nem igénylő formában jelenik meg, s gyorsan meg is szűnik.

Csak az orvosi kivizsgálás dönthet arról, hogy milyen kezelés szükséges – a köszvény pl. gyorsan megállapítható és kezelhető. A biztos kórkép felállításához röntgenvizsgálat és vérvizsgálat szükséges.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 192
Heti: 805
Havi: 3 166
Össz.: 1 269 831

Látogatottság növelés
Oldal: IZÜLETI GYULLADÁS
EGÉSZSÉG ÉS HÁZIPATIKA A TERMÉSZETBŐL FŰSZER - ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK HATÁSA - © 2008 - 2019 - hazipatika.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gyógytea készítés szabályai - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »